Kiermasz Andrzejkowy
Program Kiermaszu Andrzejkowego
12.00 – Rozpoczęcie
13.30 – Konferencja przedstawicieli ODR i firm certyfikujących produkcję ekologiczna
15.00 – Ogłoszenie wyników konkursu dla dzieci z zakresu wiedzy ekologicznej
15.30 – Występ artystyczny -„Radzyniacy”
18.00 – Zakończenie
Program konferencji “Produkty lokalne i tradycyjne – w praktyce”
13.30 Otwarcie konferencji i powitanie gości
13.35 “Certyfikacja wyrobu tradycyjnego, przetwórstwo w gospodarstwie rolnym. (Pani Anna Mróz , ZDR Radzyń Podlaski )
13.50 “Warunki sanitarne w przetwórstwie i sprzedaży bezpośredniej produktów
w gospodarstwie rolnym” (Renata Grądzka – kierownik Sekcji Higieny Żywności, Żywienia i Przedmiotów Użytku, Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna
w Radzyniu Podlaskim)
14.05 “Budowanie powiązań kooperacyjnych,tworzenie marki produktu” (Pani Teresa Borzęcka, Dolina Ekologicznej Żywności)
14.20 “Certyfikacja żywności ekologicznej” – (Pan Jerzy Szymona jednostka certyfikująca PTRE “Ekogwarancja”)
14.35 Prezentacja firmy wspierającej rolnictwo ekologiczne (Pani Beata Studzińska “Ökohof Gemüsehandel GmbH”)
14.50 Dyskusja.
15.00 Zakończenie