Kiermasz Andrzejkowy

Kiermasz Andrzejkowy

Program Kiermaszu Andrzejkowego

12.00 – Rozpoczęcie
13.30 – Konferencja przedstawicieli ODR i firm certyfikujących produkcję ekologiczna
15.00 – Ogłoszenie wyników konkursu dla dzieci z zakresu wiedzy ekologicznej
15.30 – Występ artystyczny -„Radzyniacy”
18.00 – Zakończenie

Program konferencji „Produkty lokalne i tradycyjne – w praktyce

13.30 Otwarcie konferencji i powitanie gości

13.35 „Certyfikacja wyrobu tradycyjnego, przetwórstwo w gospodarstwie   rolnym. (Pani Anna Mróz , ZDR Radzyń Podlaski )

13.50 „Warunki sanitarne w przetwórstwie i sprzedaży bezpośredniej  produktów
w  gospodarstwie rolnym”  (Renata Grądzka – kierownik  Sekcji Higieny Żywności, Żywienia  i Przedmiotów Użytku, Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna
w Radzyniu Podlaskim)

14.05 „Budowanie powiązań kooperacyjnych,tworzenie marki produktu” (Pani Teresa Borzęcka, Dolina Ekologicznej Żywności)

14.20 „Certyfikacja żywności ekologicznej” – (Pan Jerzy Szymona jednostka certyfikująca PTRE „Ekogwarancja”)

14.35 Prezentacja firmy wspierającej rolnictwo ekologiczne (Pani Beata Studzińska „Ökohof Gemüsehandel GmbH”)

14.50 Dyskusja.

15.00 Zakończenie